TORRE DE PURÉ DE PATATES Y GÍRGOLES.

Les gírgoles són bolets carnosos, amb cama gruixuda, que apareixen en flotes o en solitari i que quan apareixen solitaris tenen sempre el barret excèntric.




La majoria de les gírgoles creixen sobre fusta, soques o arrels.



Ingredients:

  • 1 quilo de patates.
  • 80 grs. de mantega.
  • 1 ceba.
  • 450 grs. de gírgoles.
  • Oli d'oliva.
  • 1 dent d'all.
  • Julivert fresc.
  • Sal.
  • Pebre
  • Cibulet.
  • Herbes aromàtiques vàries per decorar.

Preparació:


  • En una cassola posar a coure les patates pelades i trossejades cobrint-les per complet d'aigua. 
  • Afegirem un polsim de sal (al gust) i coure-les al voltant de 30 minuts. 
  • Pochar en una paella la ceba finament picada amb oli d'oliva. 
  • Quan la ceba estigui tendra, afegir els bolets i saltejar fins que tot el conjunt estigui al punt. 
  • Afegir una picada amb la dent d'all i el julivert fresc. Donem unes voltes i reservem.
  • Les patates cuites, posar-les en un bol on les aixafarem amb una forquilla juntament amb la mantega.
  • Posar-hi el punt de sal i pebre i afegir el cibulet picat.
  • Per emplatar ens ajudarem d'un motlle. Posar una capa de puré de patates, una capa de sofregit de bolets i acabar amb una capa de puré de patates. 
  • Decorar amb herbes aromàtiques....

No hay comentarios:

Publicar un comentario