Les gírgoles són bolets carnosos, amb cama gruixuda, que apareixen en flotes o en solitari i que quan apareixen solitaris tenen sempre el barret excèntric.
La majoria de les gírgoles creixen sobre fusta, soques o arrels.
Ingredients:
- 1 quilo de patates.
- 80 grs. de mantega.
- 1 ceba.
- 450 grs. de gírgoles.
- Oli d'oliva.
- 1 dent d'all.
- Julivert fresc.
- Sal.
- Pebre
- Cibulet.
- Herbes aromàtiques vàries per decorar.
Preparació:
- En una cassola posar a coure les patates pelades i trossejades cobrint-les per complet d'aigua.
- Afegirem un polsim de sal (al gust) i coure-les al voltant de 30 minuts.
- Pochar en una paella la ceba finament picada amb oli d'oliva.
- Quan la ceba estigui tendra, afegir els bolets i saltejar fins que tot el conjunt estigui al punt.
- Afegir una picada amb la dent d'all i el julivert fresc. Donem unes voltes i reservem.
- Les patates cuites, posar-les en un bol on les aixafarem amb una forquilla juntament amb la mantega.
- Posar-hi el punt de sal i pebre i afegir el cibulet picat.
- Per emplatar ens ajudarem d'un motlle. Posar una capa de puré de patates, una capa de sofregit de bolets i acabar amb una capa de puré de patates.
- Decorar amb herbes aromàtiques....
No hay comentarios:
Publicar un comentario