RISOTTO DE GÍRGOLES

Les gírgoles es consideren part essencial de la dieta diària per les seves propietats preventives. El consum de fongs és una bona forma de prevenir les malalties i de tenir bona salut. 


El seu consum pot augmentar la longevitat i són un increïble afrodisíac...

Ingredients:

  • 500gr. d'arròs.( Recomanem l’ arròs italià arborio, però amb un bomba del nostre entorn,també quedarà perfecte).
  • 400gr. de gírgoles. 
  • 1 ceba mitjana.
  • 1 dent d’all .
  • 40gr. de mantega.
  • Brou.
  • Vi  blanc
  • Parmesà ratllat.
  • Sal, oli i pebre.
  • 200 cl. de nata  per cuinar.

Preparació:

Per el brou:

Es recomana utilitzar un brou molt suau per no disfressar el gust dels ceps. El podem preparar amb 1 ceba, 1 porro sense partir, 1 pastanaga, api, 1 nap i amb això preparem el brou en 30m i sense utilitzar sal ni oli.

Per el risotto:

  • Posar els 40g de mantega, 1 dent d’all sencer i ceba mitjana tallada en Juliana a foc lent a la mateixa cassola on es farà el risotto, amb l'oli d'oliva. 
  • Quan la ceba estigui transparent, s'agreguen les gírgoles en làmines no massa fines, remenant durant uns 2 minuts.
  • Tirem l’arròs i comencem el procediment normal del risotto tirant el brou de mica en mica a cullerots. (Si es possible variarem el foc en funció del brou que tenim en cada moment).
  • És molt IMPORTANT no deixar de remenar en cap moment.
  • Quan han transcorregut 15 o 16 minuts es el moment de tirar una copa de vi blanc.
  • Afegim sal i pebre. 
  • Passats 20 minutos, l'arròs ja estarà gairebé fet, se li afegeix la nata, i quan el risotto aconsegueix la textura desitjada s'aparta del foc. 
  • Un cop acabat, el servim i podem adornar amb julivert.


No hay comentarios:

Publicar un comentario