Les gírgoles es consideren part essencial de la dieta diària per les seves propietats preventives. El consum de fongs és una bona forma de prevenir les malalties i de tenir bona salut.
El seu consum pot augmentar la longevitat i són un increïble afrodisíac...
Ingredients:
- 500gr. d'arròs.( Recomanem l’ arròs italià arborio, però amb un bomba del nostre entorn,també quedarà perfecte).
- 400gr. de gírgoles.
- 1 ceba mitjana.
- 1 dent d’all .
- 40gr. de mantega.
- Brou.
- Vi blanc
- Parmesà ratllat.
- Sal, oli i pebre.
- 200 cl. de nata per cuinar.
Preparació:
Per el brou:
Es recomana utilitzar un brou molt suau per no disfressar el gust dels ceps. El podem preparar amb 1 ceba, 1 porro sense partir, 1 pastanaga, api, 1 nap i amb això preparem el brou en 30m i sense utilitzar sal ni oli.
Per el risotto:
- Posar els 40g de mantega, 1 dent d’all sencer i ceba mitjana tallada en Juliana a foc lent a la mateixa cassola on es farà el risotto, amb l'oli d'oliva.
- Quan la ceba estigui transparent, s'agreguen les gírgoles en làmines no massa fines, remenant durant uns 2 minuts.
- Tirem l’arròs i comencem el procediment normal del risotto tirant el brou de mica en mica a cullerots. (Si es possible variarem el foc en funció del brou que tenim en cada moment).
- És molt IMPORTANT no deixar de remenar en cap moment.
- Quan han transcorregut 15 o 16 minuts es el moment de tirar una copa de vi blanc.
- Afegim sal i pebre.
- Passats 20 minutos, l'arròs ja estarà gairebé fet, se li afegeix la nata, i quan el risotto aconsegueix la textura desitjada s'aparta del foc.
- Un cop acabat, el servim i podem adornar amb julivert.
No hay comentarios:
Publicar un comentario