GÍRGOLES EN TEMPURA AMB SALSA TERIYAKI

La gírgola és un fong comestible d'excel·lent qualitat, molt benvolgut en la gastronomia internacional.


No solament són delicioses com a aliment, sinó que també se li atribueixen propietats medicinals. Són molt nutritives, riques en vitamina C i B així com en proteïnes i minerals. Es poden menjar crues o cuinades i són excel·lents acompanyants per a plats de peix o de pollastre, a més de sofregits, sopes i arrossos. 


Ingredients:

  • 500 gr de gírgoles.
  • Farina.
  • Aigua.
  • Sal.
  • Cibulet.

Per a la salsa Teriyaki:
  • 50 ml de salsa de soia.
  • 10 ml de mirin (és un condiment essencial en el menjar japonès amb un sabor lleugerament dolç). 
  • 1 cullerada de sucre.

Preparació:

  • Tamisar la farina.
  • Afegir l'aigua (aquesta ha d'estar molt freda) a poc a poc.
  • Amb ajuda d'unes varetes barrejar els dos components fins a aconseguir una massa que s'adhereixi bé als bolets, ni molt líquida ni molt espessa.
  • Afegir una mica de cibulet picat.
  • Netejar les gírgoles amb un drap humit i tallar-les en tires no gaire fines.
  • Arrebossar-les en la tempura i fregir-les en oli ben calent fins que estiguin   ben daurades. 
  • Retirar-les sobre paper absorbent i reservar.


Per a la salsa Teriyaki:

  • Abocar tots els ingredients en un cassó fins que trenqui a bullir.
  • Deixem uns minuts perquè espesseixi lleugerament i retirem del foc.
I ja podem servir les nostres gírgoles amb la salsa teriyaki

No hay comentarios:

Publicar un comentario