La gírgola és un fong comestible d'excel·lent qualitat, molt benvolgut en la gastronomia internacional.
No solament són delicioses com a aliment, sinó que també se li atribueixen propietats medicinals. Són molt nutritives, riques en vitamina C i B així com en proteïnes i minerals. Es poden menjar crues o cuinades i són excel·lents acompanyants per a plats de peix o de pollastre, a més de sofregits, sopes i arrossos.
Ingredients:
- 500 gr de gírgoles.
- Farina.
- Aigua.
- Sal.
- Cibulet.
Per a la salsa Teriyaki:
- 50 ml de salsa de soia.
- 10 ml de mirin (és un condiment essencial en el menjar japonès amb un sabor lleugerament dolç).
- 1 cullerada de sucre.
Preparació:
- Tamisar la farina.
- Afegir l'aigua (aquesta ha d'estar molt freda) a poc a poc.
- Amb ajuda d'unes varetes barrejar els dos components fins a aconseguir una massa que s'adhereixi bé als bolets, ni molt líquida ni molt espessa.
- Afegir una mica de cibulet picat.
- Netejar les gírgoles amb un drap humit i tallar-les en tires no gaire fines.
- Arrebossar-les en la tempura i fregir-les en oli ben calent fins que estiguin ben daurades.
- Retirar-les sobre paper absorbent i reservar.
Per a la salsa Teriyaki:
- Abocar tots els ingredients en un cassó fins que trenqui a bullir.
- Deixem uns minuts perquè espesseixi lleugerament i retirem del foc.
I ja podem servir les nostres gírgoles amb la salsa teriyaki
No hay comentarios:
Publicar un comentario