CARBASSONS FARCITS DE TONYINA

És important saber que el carbassó és millor consumir-lo amb la pell, ja que és en aquesta on es troba la major quantitat de nutrients.



Del carbassó s'aprofita tot. Fins i tot les seves flors són comestibles. Les flors del carbassó afegeixen un plus de sabor i textura a farciments, salses, entre els seus usos culinaris més demandats.


Ingredients:
  • 2 carbassons.
  • 200gr gr de gamba petita i pelada.
  • llauna de tonyina.
  • 1 ceba.
  • 1 tomàquet o 1 cullerada de tomàquet triturat natural.
  • 80 gr de parmesà rallat.
  • 2 cullerades de farina i una mica de llet per la beixamel.
  • Sal i pebre.
Preparació:

  • Netejar els carbassons, tallar-los per la meitat i  posar-los a bullir, durant 10 minuts en una cassola amb abundant aigua amb sal.
  • Deixar refredar i escòrrer.
  • Un cop freds buidar-los fins una mica més de la meitat i reservar la polpa. 
  • En una paella amb una mica oli, marcar les gambes banda i banda, tallar-les a trosset i reservar.
  • En una paella amb oli calent sofregir la ceba tallada molt petita fins que quedi tendre i transparent.
  • Agegir la polpa del carbassó ben escorreguda d'aigua i anar sofregint.
  • Tot seguit, afegir el tomàquet, la tonyina ben escorreguda i per últim les gambes.
  • Quan estigui el sofregit posar la farina, remenar duran 2 minuts mirant que no es cremi.
  •  Incorporar la llet poc a poc, per lligar-ho tot. 
  • Salpebrar.
  • Posar els carbassons en una safata de forn i farcir.
  • Posar el parmesà ratllat per sobre i gratinar al forn uns minuts.

No hay comentarios:

Publicar un comentario