PASTÍS DE MANGO AMB CREMA DE LLIMONA

L'origen del mango és asiàtic, principalment de l'Índia, i va ser introduït a finals del segle XVIII al Brasil pels portuguesos.





Ingredients:

Per a la base:
  • 15 galetes maria.
  • 1/2 got petit de vi moscatell.
  • 30 gr de mantega.

Per al farcit:
  • suc de 2 llimones.
  • 4 rovells d'ou.
  • 50 gr de sucre.
  • 1/2 tassa de nata.

Per a la cobertura:

  • 6 fulles de gelatina(cua de peix).
  • 1 mango.
  • 100 gr d'aigua.
  • 50 gr de sucre.

Preparació:
  • Untar de mantega el motlle. (reservar)
  • Triturar les galetes juntament amb el vi i els 30gr de mantega. Fer una pasta.
  • Folrar amb la pasta el fons del motlle.
  • Posar al frigorífic i reservar fins que tinguem disposat el farcit.
  • Pre-escalfar el forn, 180ºC.
  • En un bol posar tots els ingredients del farciment i batre fins que ens quedi homogeni.
  • Bolcar amb cura en el motlle, tapar amb paper d'alumini i ficar-ho al forn durant una hora.
  • Transcorreguda l'hora treure-ho i llevar l'alumini.
  • Deixar refredar completament.
  • En el got de la batedora posar el mango trossejat i el triturem.
  • Bolcar en un cassó al que afegim el sucre i l'aigua, deixem que agafi bona temperatura.
  • Afegir les fulles de gelatina tallades en trossets.
  • Deixar que es desfaci ben i retirem del foc.
  • Agafem una cullera i pel seu costat còncau anem abocant sobre el pastís tota la gelatina, amb cura i desplaçant la cullera constantment perquè no se'ns enfonsi el pastís.
  • Deixar temperar i posar-la en el frigorífic fins a l'endemà, és preferible deixar-la tota la nit en la nevera.
  • Desmotllar amb cura, primer passar el tall del ganivet pels costats i després passar el tall desenganxant la base.
  • Decorar amb unes fulles de menta.(opcional)
.

No hay comentarios:

Publicar un comentario