La col és un del ingredients principals de la cuina catalana i xinesa.
Ingredients:
- 1 col.
- 1 porro.
- 200 gr. bacon fumat i trossejat.
- 4 rodanxes fines de bacon.
- 2 patates mitjanes.
- 3 dents s'all
- Oli, sal i pebre.
Preparació:
- Pelem i tallem a daus les patates i el porro. Netegem la col, separem les fulles i les tallem a tires.
- En una olla gran posem d'oli i quan estigui calent sofregim lleugerament les patates i el porro.
- Quan comencin a daurar afegim les fulles trossejades de col, removem una mica i afegim aigua fins a cobrir i una mica sal.
- Deixem bullir fins que les patates i la col estiguin tendres, uns 20 o 30 minuts aproximadament, retirem i escorrem
- Mentre, pelem els alls, els trossegem a rodanxes, els daurem en una paella amb un bon doll d'oli, a foc lent, afegim el bacon tallat, ho daurem també i afegim la col i les patates ben escorregudes. Salpebrem.
- Deixem que es vagi daurant la verdura, fins que comenci a agafar color. Anem trencant la patata, la col i el bacon mentre removem, fins que quedi daurat, i rectifiquem de sal.
- En una altre paella, fregim les rodanxes fines de bacón, perquè ens quedin cruixents, les deixem reposant sobre paper absorbent.
No hay comentarios:
Publicar un comentario