La carxofa es pot conservar a la nevera fins a una setmana.
Ingredients:
- 1 kgr. de carxofes.
- 100 gr. de farina.
- 75 cc. cervesa.
- 1 ou.
- 1 llimona.
- Sal.
- 500 cc. oli d'oliva verge.
- Farina per arrebossar.
Preparació:
- En un recipient barreja la cervesa, el rovell d'ou (reserva la clara) , una culleradeta d'oli i una mica de sal. Bat bé afegint després la farina poc a poc, fins aconseguir una massa fina. Deixa reposar una hora a temperatura ambient.
- Mentrestant, prepara les carxofes, tallant les fulles exteriors i deixant-les més tendres. Talla l'extrem superior i posa-les en un bol amb aigua i suc de llimona. Després es couen en un cassó amb aigua una mica salada durant 20-25 minuts, fins que quedin ben tendres. Apartar i escórrer.
- Escalfa abundant oli en una paella profunda. Bat a punt de neu forta la clara, afegint-la a la massa de farina i cervesa.
- Talla les carxofes per la meitat, passa per la farina i després arrebossa amb la massa.
- Fregeix en l'oli ben calent fins que quedin daurades, donant la volta perquè es daurin per les dues cares.
No hay comentarios:
Publicar un comentario