BUNYOLS DE CARXOFES

La carxofa es pot conservar a la nevera fins a una setmana.




Ingredients:
  • 1 kgr. de carxofes.
  • 100 gr. de farina.
  • 75 cc. cervesa.
  • 1 ou.
  • 1 llimona.
  • Sal.
  • 500 cc. oli d'oliva verge.
  • Farina per arrebossar.

Preparació: 
  • En un recipient barreja la cervesa, el rovell d'ou (reserva la clara) , una culleradeta d'oli i una mica de sal. Bat bé afegint després la farina poc a poc, fins aconseguir una massa fina. Deixa reposar una hora a temperatura ambient.
  • Mentrestant, prepara les carxofes, tallant les fulles exteriors i deixant-les més tendres. Talla l'extrem superior i posa-les en un bol amb aigua i suc de llimona. Després es couen en un cassó amb aigua una mica salada durant 20-25 minuts, fins que quedin ben tendres. Apartar i escórrer.
  • Escalfa abundant oli en una paella profunda. Bat a punt de neu forta la clara, afegint-la a la massa de farina i cervesa.
  •  Talla les carxofes per la meitat, passa per la farina i després arrebossa amb la massa.
  • Fregeix en l'oli ben calent fins que quedin daurades, donant la volta perquè es daurin per les dues cares.

No hay comentarios:

Publicar un comentario