La carxofa a més de ser molt digestiva, és diurètica i molt rica en fibra.
Ingredients per a 4 racions:
- 350 grams d'arròs.
- 5 carxofes.
- 180 gr. de bolets.
- 200 ml. de vi blanc.
- 1 porro gran.
- 4 dents d'all.
- el suc d'una llimona.
- 1 l. de brou vegetal.
- 90 gr. de parmesà.
- 1 c/c de cúrcuma.
- Oli d'oliva verge extra.
- Pebre negre.
- Julivert.
- 8 fulles de menta fresca.
- Sal.
Preparació:
- Renta l'arròs i deixa-ho escórrer.
- Pela i pica els alls i el porro, neteja els bolets i trosseja'ls, retira les fulles de les carxofes i talla-les, posant-les en un bol amb aigua i el suc de llimona perquè no s'oxidin.
- Posa el brou a escalfar. En una altra cassola àmplia posa oli d'oliva i sofregeix les carxofes salpebrades al gust, a foc mitjà-alt. Quan comencin a estar tendres y a daurar-se, incorpora el porro i els alls, dóna-li voltes dos minuts i incorpora els bolets.
- Aboca l'arròs a la cassola perquè es torri sense deixar de remoure durant un minut o dos i incoropra el vi.
- Mou els ingredients deixant que l'arròs absorbeixi el vi. Després s'ha de regar amb el brou de got en got, deixant que l'arròs l'absorbi.
- Incorpora la cúrcuma i el julivert donant voltes durant la cocció per aconseguir el punt melós.
- Amb l'últim got de brou incorporem la menta picada, i abans de què es quedi sense brou, agrega el formatge, mescla bé i en un minut es pot servir.
No hay comentarios:
Publicar un comentario