RISOTTO AMB CARXOFES

La carxofa a més de ser molt digestiva, és diurètica i molt rica en fibra.



Ingredients per a 4 racions:
  • 350 grams d'arròs.
  • 5 carxofes.
  • 180 gr. de bolets.
  • 200 ml. de vi blanc.
  • 1 porro gran.
  • 4 dents d'all.
  • el suc d'una llimona.
  • 1 l. de brou vegetal.
  • 90 gr. de parmesà.
  • 1 c/c  de cúrcuma.
  • Oli d'oliva verge extra.
  • Pebre negre.
  • Julivert.
  • 8 fulles de menta fresca.
  • Sal.

Preparació: 
  • Renta l'arròs i deixa-ho escórrer. 
  • Pela i pica els alls i el porro, neteja els bolets i trosseja'ls, retira les fulles de les carxofes i talla-les, posant-les en un bol amb aigua i el suc de llimona perquè no s'oxidin.
  • Posa el brou a escalfar. En una altra cassola àmplia posa oli d'oliva i sofregeix les carxofes salpebrades al gust, a foc mitjà-alt. Quan comencin a estar tendres y a daurar-se, incorpora el porro i els alls, dóna-li voltes dos minuts i incorpora els bolets.
  •  Aboca l'arròs a la cassola perquè es torri sense deixar de remoure durant un minut o dos i incoropra el vi.
  • Mou els ingredients deixant que l'arròs absorbeixi el vi. Després s'ha de regar amb el brou de got en got, deixant que l'arròs l'absorbi.
  • Incorpora la cúrcuma i el julivert donant voltes durant la cocció per aconseguir el punt melós.
  • Amb l'últim got de brou incorporem la menta picada, i abans de què es quedi sense brou, agrega el formatge, mescla bé i en un minut es pot servir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario