Sabies que... a finals del segle XVII, a Barcelona, ja es feia una fira de castanyes i panellets als carrers del Call, de la Boqueria i de l'Hospital?
Amb els anys la festa de la castanyada va incorporar
els moniatos i el moscatell.
Ingredients: ( pel massapà base)
- 1/2 kg d’atmetlla picada.
- 1/2 kg de Sucre.
- 2 patates mitjanes o 2 moniatos petits.
- 1 ou.
Ingredients:(decoració)
- coco ratllat.
Preparació:
- Bullir les patates.
- Quan estiguin tendres, les posem en un bol i les xafem fins que no quedin grumolls. (serviran per a lligar la pasta dels panellets).
- Afegim l'ametlla, el sucre i l'ou. Ho barregem tot fins a aconseguir una pasta homogènia.
- Deixar reposar la massa unes hores. (fins i tot d’un dia per l’altre).
- Barrejar la massa amb el coco ratllat (aproximadament, la meitat de coco que de massapà).
- Fer boles de la mateixa mida i donar-los forma de piràmide.
- Mullar la punta amb ou batut i arrebossar-la amb una mica de coco.
- Coure’ls al forn 3 minuts a 250º.
- Una vegada que estiguin freds, ja es poden menjar.
No hay comentarios:
Publicar un comentario