PANELLETS DE COCO

Sabies que... a finals del segle XVII, a Barcelona, ja es feia una  fira de castanyes i panellets als carrers del Call, de la Boqueria i de l'Hospital?



Amb els anys la festa de la castanyada va incorporar 
els moniatos i el moscatell.

Ingredients: ( pel massapà base)
  • 1/2 kg d’atmetlla picada.
  • 1/2 kg de Sucre.
  • 2 patates mitjanes o 2 moniatos petits.
  • 1 ou.
Ingredients:(decoració) 
  •  coco ratllat.

Preparació:
  • Bullir les patates.
  • Quan estiguin tendres, les posem en un bol i les xafem fins que no quedin grumolls. (serviran per a lligar la pasta dels panellets).
  • Afegim l'ametlla, el sucre i l'ou. Ho barregem tot fins a aconseguir una pasta homogènia.
  • Deixar reposar la massa  unes hores. (fins i tot d’un dia per l’altre).
  • Barrejar la massa amb  el coco ratllat (aproximadament, la meitat de coco que de massapà). 
  • Fer boles de la mateixa mida  i donar-los forma de piràmide.
  • Mullar la punta amb ou batut i arrebossar-la amb una mica de coco. 
  • Coure’ls al forn 3 minuts a 250º.
  • Una vegada que estiguin freds, ja es poden menjar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario