PANELLETS D'ATMELLES

Els panellets, es mengen amb castanyes torrades i vi dolç.


 L'origen dels panellets data del segle XVIII, quan tenien un caràcter sacramental.


Ingredients: ( pel massapà base)
  • 1/2 kg d’atmetlla picada.
  • 1/2 kg de Sucre.
  • 2 patates mitjanes o 2 moniatos petits.
  • 1 ou.
Ingredients:(decoració) 
  • Ametlles

Preparació:
  • Bullir les patates.
  • Quan estiguin tendres, les posem en un bol i les aixafem fins que no quedin grumolls. (serviran per a lligar la pasta dels panellets).
  • Afegim l'ametlla, el sucre i l'ou. Ho barregem tot fins a aconseguir una pasta homogènia.
  • Deixar reposar la massa  unes hores. (fins i tot d’un dia per l’altre).
  • Escalfem el forn a 180º C.
  • Amb la massa formar boles de la grandària d'una nou aproximadament.
  • Col·locar l'ametlla sobre el centre de la bola, anar estrenyent a poc a poc fins que la bola s'aixafi una mica i l'ametlla quedi incrustada en ella.
  • Posar-les en la safata del forn, coberta abans amb paper per fornejar.
  • Batre l'ou i pintar els panellets amb un pinzell.
  • Col·locar la safata en la part central del forn i coure'ls durant 10 minuts, passat aquest temps els posem a gratinar i deixem que es daurin durant 5 minuts més o fins que els panellets estiguin daurats, però vigilant que no es torrin massa.(si els deixem molt temps en refredar-se s'enduriran).
  • Una vegada que estiguin freds, ja es poden menjar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario