Els panellets, es mengen amb castanyes torrades i vi dolç.
L'origen dels panellets data del segle XVIII, quan tenien un caràcter sacramental.
Ingredients: ( pel massapà base)
- 1/2 kg d’atmetlla picada.
- 1/2 kg de Sucre.
- 2 patates mitjanes o 2 moniatos petits.
- 1 ou.
Ingredients:(decoració)
- Ametlles
Preparació:
- Bullir les patates.
- Quan estiguin tendres, les posem en un bol i les aixafem fins que no quedin grumolls. (serviran per a lligar la pasta dels panellets).
- Afegim l'ametlla, el sucre i l'ou. Ho barregem tot fins a aconseguir una pasta homogènia.
- Deixar reposar la massa unes hores. (fins i tot d’un dia per l’altre).
- Escalfem el forn a 180º C.
- Amb la massa formar boles de la grandària d'una nou aproximadament.
- Col·locar l'ametlla sobre el centre de la bola, anar estrenyent a poc a poc fins que la bola s'aixafi una mica i l'ametlla quedi incrustada en ella.
- Posar-les en la safata del forn, coberta abans amb paper per fornejar.
- Batre l'ou i pintar els panellets amb un pinzell.
- Col·locar la safata en la part central del forn i coure'ls durant 10 minuts, passat aquest temps els posem a gratinar i deixem que es daurin durant 5 minuts més o fins que els panellets estiguin daurats, però vigilant que no es torrin massa.(si els deixem molt temps en refredar-se s'enduriran).
- Una vegada que estiguin freds, ja es poden menjar.
No hay comentarios:
Publicar un comentario